b sokiuudet testing

sunnuntai, 25 helmikuu 2018 14:31

SoKi eteni välieriin II divisioonassa

Soki otti II divisioonan pohjoisen lohkon välieräpaikan voittamalla Nivalan Cowboysin sunnuntaina selkein lukemin 7-2 ja otteluvoitoin 2-1. Näin korkealla ei sotkamolainen edustus kiekkoilu ole ollut koskaan ennen.

Jos oli SoKin tie Nivalassa lauantaina kivinen, kulki peli sunnuntaina kotihallissa rauhallisen määrätietoisesti. Ensimmäisen erän lukemat 3-0 näyttivät juuri päinvastaiselta kuin lauantaina.

– Eilen ei oltu valmiita peliin. Päästimme kaverin 3-0 johtoon. Peli ei kulkenut, ei liikuttu kunnolla eikä puolustettu. Ja sitten tuli se jäähysuma, valmentaja Kari Kinnunen pohti lauantain vierasottelua.

Peliä kymppitilin täyttymisen vuoksi katsomosta seurannut Henri Myöhänen oli samaa mieltä. Hävitty peli käytiin huolella läpi, ja sunnuntaina jokainen pelaaja oli Kinnusen mukaan valmis ottelusarjan viimeiseen peliin.

– Jokainen kenttä pystyi tekemään tilanteita. Se on vahvuus meillä, että pääsemme kolmella rummuttamaan, Kari Kinnunen kehuu.

– Tasaisuudella pärjäsimme.

SoKin kolmoskenttä oli uudessa koostumuksessa, koska kaksi pelaajaa oli ketjusta pois. Olli Pulkkinen oli siirtynyt kakkoskenttään Henri Myöhäsen tilalle. Ossi Pulkkinen puolestaan oli myös pelikiellossa.

Kinnusen analyysiä on helppo uskoa ensimmäisen ja kolmannen erän perusteella. Ketjut toimivat ja tuottivat tulosta. Ensimmäisen erän maalintekijöinä kunnostautuivat Jesse Paalanen 1-0, (8:30), Olli-Veikko Leinonen 2-0, (15:33) ja Matias Liuski 3-0, (18:31).

Cowboys sai koottua ketjunsa toiseen erään ensimmäistä erää paremmin. Joukkueen molemmat maalit syntyivät toisessa erässä sen jälkeen, kun SoKin Antti Liedes oli kasvattanut johtoa lukemiin 4-0 (21:28).

– Aina kun kaveri teki maalin tai tuli tilanne meidän päähän, siinä alla oli meiltä selkeä virhe, Kinnunen kuvaili SoKin puolelta sekavalta näyttänyttä toista erää.

Toisen erän tietty sekavuus oli tiessään kolmannessa erässä. Juho-Perttu Kyllönen kohensi tilanteen 5-2 (50:46) ja Matias Liuski 6-2 (54:31).

Cowboys otti maalivahdin pois reilut neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua, ja Juuso Nevalainen pääsi viemään kiekon tyhjään maaliin 7-2, (58:58).

Ottelun lopussa sattui myös ikävä tapahtuma. Sotkamon Kiekon pelaaja provosoi liian henkilökohtaisella tavalla Nivalan pelaajia, tosin tietämättään asian todellista laitaa. Tästä seurasi monien sanakäänteiden ja asiavirheiden ketju. Olipa asia miten tahansa. Tämän tapainen kielen käyttö ja toiminta tapa ei ole millään tavalla hyväksyttävää missään lajissa.

Sotkamon kiekko pahoittelee todella tapahtunutta ja esittää ko pelaajille nöyrimmät anteeksi pyynnöt. Tilanne on käsitelty joukkueiden kesken. Edustus käsittelee myös pelaajan osaltalta tilanteen joukkueessa sisäisesti.

Torjunnat:
SoKi Teemu Korhonen 32 torjuntaa
Cowboys Mikko Myllylä 34 torjuntaa

Ottelua seurasi paikan päällä Vuokatissa 207 henkilöä. Tästä suur kiitos kannattajille.

Ensi viikonvaihteessa välieräotteluissa vastassa on Limingan Kiekko, jota SoKi ei ole tänä vuonna voittanut.

– Altavastaajana on peliin helpompi lähteä, Kari Kinnunen arvelee.

Perjantaina 2.3 matkataan Liminkaan. Lauantaina 3.3 puolestaan koti ottelu klo 17.00. Samana päivänä myös SoKi- junioreiden kiekkokunkku tapahtuma.

Nähdään hallilla.

Teksti pääosin lainattu Sotkamo-lehdestä

Viimeksi muutettu tiistai, 10 joulukuu 2019 07:26
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « LiKi jatkoon Soki edustuksen yleiset jäät »

 Sotkamon Kiekko Ry | Puheenjohtaja Lauri Lehtoviita | 044 275 7865 | lauri.lehtoviita (at) leadaudit.fi